Bent u het overzicht op uw financiën kwijt? Is post uw grootste vijand? Stapelen de schulden zich op?

Wij kunnen u helpen !

Bewindvoering is in het leven geroepen voor mensen die (even) hun geldzaken niet meer kunnen regelen. Samen bouwen wij weer aan een nieuwe toekomst. Een toekomst waarin u weer baas bent over uw eigen financiën. Met onze kennis op sociaal juridisch gebied staan wij u graag bij.

Beschermingsbewind
Bewindvoering heet officieel: Beschermingsbewind meerderjarigen.
Bewindvoering wordt ingesteld voor mensen die 18 jaar of ouder zijn en die door hun lichamelijke of psychische problemen niet meer hun eigen financiën kunnen regelen. Ook wanneer iemand veel schulden heeft wordt bewindvoering ingezet. Een bewindvoerder neemt al uw geldzaken over om u en anderen te beschermen. De bewindvoerder beheert het inkomen en zorgt ervoor dat de vaste lasten worden doorbetaald. Voor bewindvoering is toestemming van de kantonrechter nodig en de bewindvoerder moet ook elk jaar verantwoording afleggen aan de kantonrechter. 

Wat belangrijk is om te weten, is dat bewindvoering niet hetzelfde is als schuldsanering. Nee, bewindvoering zorgt er juist voor dat u geldzaken weer in orde zullen komen en voorkomt het ontstaan van nieuwe schulden.

Hoe gaat de bewindvoerder met en voor u aan het werk?
Eerst gaat de bewindvoerder kijken naar u financiële plaatje.
Daarna kijkt de bewindvoerder wat er nodig is om alles weer in evenwicht te krijgen.
Er wordt eerst betaald wat belangrijk is voor een stabiele basis. Als er dan nog geld over is kunnen de eventuele schulden worden betaald. Lukt dit niet dan helpen wij u met schuldhulpverlening.

Wij begrijpen best dat het moeilijk is om niet meer over uw eigen geld te beslissen, maar het zal u ook veel rust geven. Tot slot vinden wij het belangrijk dat er vertrouwen groeit, dat u ons goed begrijpt en wij met u kunnen samenwerken.

handshake

Stap 1 intake gesprek

Het intake gesprek is bedoeld om kennis te maken. We zoomen in op de oorzaak en leggen de werkwijze van Dunamis uit . Bewindvoering is een lang traject en daarom is het belangrijk dat er een goede klik en vertrouwen is tussen u en uw (assistent) bewindvoerder. Dunamis zal met u de aanvraag in orde brengen en wanneer de toestemming van de kantonrechter binnen is, ben u onderbewind gesteld.

Stap 2 uitvoering

Uw bewindvoerder zal uw financiële administratie volledig overnemen. Dit brengt voor u vooral een hoop rust en duidelijkheid. Via ons automatiseringssysteem kunt u met uw persoonlijke inlogcodes altijd inloggen om alles te volgen. Daarnaast ontvangt u elk kwartaal per post of per mail een overzicht van alle rekeningafschriften.

1560

Stap 3 taken bewindvoering

De volgende taken worden o.a. door uw bewindvoerder uitgevoerd:  

 

  •  Inventariseren financiën;
  •  opstellen van een budgetplan;
  •  wekelijks overmaken leefgeld aan cliënt;
  •  betalen vaste lasten;
  •  treffen van betalingsregelingen;
  •  belastingaangifte 

Contact

Voor vragen of andere zaken, neem gerust contact met ons op.

e-mail: info@dunamisbewind.nl

 telefoon: 085 – 064 59 44